Rakentamisen sopimuskoulutukset

Lexmentor tarjoaa sekä yleisiä, kaikille avoimia että yrityskohtaisesti räätälöityjä koulutustilaisuuksia rakennusalan sopimusasioista.

YSE-peruskurssi

YSE-peruskurssi soveltuu kaikille rakennushankkeessa mukana oleville, jotka työssään joutuvat tekemisiin YSEn kanssa, kuten eri toimialojen urakoitsijoille, rakennuttajille, konsulteille, tarjouslaskijoille ja myös juristeille.

Syksyllä 2021 YSE-peruskurssi järjestetään Helsingissä (Herttoniemi) livenä striimattavina webinaareina, joihin voi koronatilanteen sen salliessa osallistua myös paikan päällä. I-osa 7.10.2021 ja II-osa 14.10.2021.

Tutustu YSE-peruskurssiin

YSE-kurssiesite


Sivu-urakan alistaminen RT 80271 mukaan -webinaari

Sivu-urakan alistaminen on Suomessa yleisesti käytetty urakkamuoto. Se on jaettu urakka, jossa rakennuttaja ja urakoitsijat solmivat varsinaisten urakkasopimustensa lisäksi – yleensä RT-korttia 80271 käyttäen – alistamissopimuksen. Alistamissopimus on juridisesti täysin itsenäinen sopimus urakkasopimusten rinnalla, mutta liittyy niihin tiiviisti ja muuttaa hyvinkin keskeisiltä osin sopijapuolten velvoitteita ja vastuujärjestelmää. Rakennushankkeen osapuolten on todella tärkeää tietää mitä alistamissopimus vaikuttaa heidän asemaansa.

Kurssilla urakkamuoto esitellään käytännönläheisesti niin rakennuttajan, pääurakoitsijan kuin sivu-urakoitsijan kannalta.

Kouluttajana toimii kokenut sopimusvalmentaja, varatuomari Pia Klementjeff Lexmentor Oy:stä. Hän on koko pitkä juristiuransa ajan ollut monista eri näkökulmista tekemisissä tämän urakkamuodon kanssa, niin konsulttina, neuvottelupöydissä kuin käräjäsaleissakin. Klikkaa alta lisätietoja kurssista.

Tutustu sivu-urakan alistaminen -kurssiin

Sivu-urakan alistaminen -kurssiesite


Webinaareista hyvää palautetta!

Järjestimme YSE-peruskurssin livenä striimattuna webinaarina jo syksyllä 2020 ja uudelleen keväällä 2021. Kurssi sai erinomaisen palautteen, niin sisällöstä kuin teknisestä toteutuksesta! Osallistujat arvostivat kurssin käytännönläheisyyttä, mahdollisuutta esittää kysymyksiä ja sitä, että asioita pystyi kertaamaan videotallenteilta webinaarin jälkeenkin. Lue tästä kurssipalautteita.

Kurssipalautteet

YSE-peruskursseilla ovat vuodesta 2006 lähtien käyneet jo tuhannet rakennusalan henkilöt! Katso kurssipalautteita vuosien varrelta.


PJU-valmennus

Uudistunut Projektinjohtourakka -kurssi

Projektinjohtourakan RT-sopimusasiakirjat uudistuivat vuoden 2018 lopussa. Lexmentor Oy / PJU-valmennus on keväästä 2018 lähtien järjestänyt uusiin RT-ohjekortteihin perustuvia PJU-kursseja – varsinkin yrityskohtaisesti räätälöityinä. Kurssit ovat saaneet hyvän vastaanoton!

Nyt päivitetty PJU -tehokurssi soveltuu kaikille rakennushankkeessa mukana oleville, jotka työssään ovat tekemisissä projektinjohtourakkasopimusten kanssa, kuten eri toimialojen urakoitsijoille, rakennuttajille, konsulteille ja myös lakimiehille.

Kurssilla projektinjohtourakkasopimusta lähestytään käytännönläheisesti ja tuodaan esiin erityisesti urakkamuodon kipupisteitä. Kurssilla saat useita konkreettisia vinkkejä sopimuskirjauksista ja toimintatavoista, joilla vältetään erimielisyyksien syntymistä. Asioita havainnollistetaan esimerkkien ja oikeustapausten linjausten avulla.

Kouluttajana toimii osakas, asianajaja, diplomi-insinööri Emma Niemistö Asianajotoimisto Merilampi Oy:stä. Niemistö on erikoistunut urakkasopimuksiin ja toimii tilaajien ja urakoitsijoiden neuvonantajana vaativissa projekteissa. Hän hoitaa myös riita-asioita tuomioistuin- ja välimiesmenettelyissä.

Osallistu verkkokurssille

PJU-kurssi on nyt saatavilla verkkokoulutuksena. Kurssi sisältää videotallenteen (n. 2,5 h) sekä kattavan kirjallisen aineiston.

Tilaa PJU-kurssi yrityksellesi

Projektinjohtourakka – sopimusmallin uudistus ja olennaiset erityispiirteet -kurssi on tilattavissa yrityksesi / organisaatiosi tarpeisiin räätälöitynä verkkokoulutuksena, joko webinaarina tai vaikkapa Teams-toteutuksena.

Tutustu projektinjohtourakka-kurssiin

Projektinjohtourakka-kurssiesite


Seuraava PJU-kurssi

Yleinen PJU-kurssi on saatavilla verkkokoulutuksena (webinaaritallenne+kirjallinen aineisto).

PJU-kurssiesite

Kurssipalautteet


Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Kursseille ilmoittaudutaan Lyyti-palvelun kautta, jonne linkit löytyvät ko. kurssin sivuilta: verkkovalmennukset.lexmentor.fi

Tiedustelut
Sähköposti: info@lexmentor.fi
Puhelin: Pia Klementjeff, 040 753 1459

YSE-valmennus ja PJU-valmennus ovat Lexmentor Oy:n rekisteröityjä aputoiminimiä.

Yrityskohtaiset koulutukset

Yrityskohtaisten koulutustilaisuuksien osalta liikkeelle lähdetään asiakkaan tarpeiden ja sopimusosaamisen peruskartoituksesta ja suunnitellaan yritykselle sopiva koulutuspaketti. Koulutus voidaan räätälöidä esimerkiksi niin, että YSE 1998 –sopimusehtojen lisäksi käsitellään monia muitakin sopimusehtoja ja –suhteita ja kartoitetaan esimerkiksi rakennusprojektin koko sopimus- ja vastuuketjujen ongelmakohdat niin tarjouslaskennan, oston, myynnin kuin projektinhoidon kannalta.

Koulutusmetodi voi olla perinteinen luennointi, workshop-metodi tai näiden yhdistelmä. Koulutus voi olla livekoulutusta (koronan sen salliessa) tai verkkokoulutusta. Koulutukseen voidaan sisällyttää myös etäopiskelua kotitehtävineen. Koulutuksessa käsiteltävät caset ja harjoitustehtävät voidaan laatia asiakkaan oman sopimusaineiston pohjalta.


Lexmentorin muita koulutus­tilaisuuksia

Lexmentor Oy ja Pia Klementjeff ovat mukana myös muiden koulutusorganisaatioiden tilaisuuksissa.


Tilaa Lexmentorin uutiskirje

Liittymällä Lexmentorin postituslistalle saat jatkossa ajankohtaisia uutiskirjeitä ja tietoa rakentamisen sopimusasioihin (mm. YSE 1998 -ehdot) liittyvistä koulutuksista.

Kiitos, uutiskirje tilattu!

Voit lopettaa tilauksesi milloin vain klikkaamalla saamasi sähköpostin lopussa olevaa linkkiä.

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.