MentorBooks®

MentorBooks-kirjat käsittelevät rakennuttamiseen ja urakointiin, erityisesti rakentamisen vastuisiin ja velvollisuuksiin liittyviä kysymyksiä käytännönläheisesti. Kirjasarjan julkaisijana on Lexmentor Oy ja kustantajana Rakennustieto Oy.50 Kysymystä YSEstä

MentorBooks-kirjasarjan “50 kysymystä YSEstä” käsittelee käytännönläheisten kysymysten ja vastausten kautta Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998. Kirjan kirjoittaja on VT Pia Klementjeff. Kirja tarjoaa pika-apua kattavan asiasana- ja pykälähakemiston avulla ja siinä käsitellään YSE-tulkintoja ruohonjuuritasolta hyvinkin komplisoituihin kysymyksiin. Kirja on ollut todella suosittu ja siitä on otettu jo 3. painos. Kirjan kirjoittaja on VT Pia Klementjeff.

Tilaa kirja Rakennustiedon verkkokaupasta

Lisää vastauksia YSE-kysymyksiin tulossa ensi syksynä!

Kirja ”50 kysymystä YSEstä” saa jatko-osan, jota Pia Klementjeff jo kirjoittaa. Tulossa on mielenkiintoisia ja käytännönläheisiä uusia kysymyksiä vastauksineen ja uutta oikeuskäytäntöä YSEen liittyen.


Kysy YSEstä!

Vielä ehtii! Nyt sinulla on mahdollisuus saada juuri sinua askarruttava YSE-asia käsitellyksi uudessa kirjassa, jossa on vielä tilaa muutamalle kiinnostavalle kysymykselle! Jos liität kysymykseesi tai aihe-ehdotukseesi mukaan yhteystietosi, voit voittaa arvonnassa uuden kirjan omaksesi.

Lähetä kysymys tai aihe-ehdotus

Voit lähettää kysymyksesi tai aihe-ehdotuksesi myös sähköpostitse: info@lexmentor.fi


Sivu-urakan alistaminen – käytännön opas urakkamuodon hallintaan

Sivu-urakan alistaminen on hyvin yleisesti käytetty urakkamuoto. Alistaminen toteutetaan yleensä Sivu-urakan alistamissopimuksella RT 80271, jonka lisäksi kustakin urakasta solmitaan varsinaiset urakkasopimukset, hyvin usein YSE 1998-sopimusehdoilla. Alistaminen vaikuttaa monella merkittävällä tavalla sopijapuolten vastuisiin ja velvollisuuksiin, myös käytännön työmaan hoidon tasolla. Siitä, mitä sivu-urakan alistaminen tarkoittaa, näyttää kuitenkin vallitsevan paljonkin epätietoisuutta. Käytännönläheinen opaskirja valottaa sivu-urakan alistamista koko rakennushankkeen kannalta. Kirjassa esitellään myös alistamista koskevaa oikeuskäytäntöä. Kirjan kirjoittaja on VT Pia Klementjeff.

Lue lisää ja tilaa kirja Rakennustiedon verkkokaupasta

Lataa YSE- ja alistamiskirjojen esite tästäProjektinjohtourakka

Erityispiirteet, sopimustekniikka ja ongelmakohdat
Kirjoittaja: AA, DI Emma Niemistö

Projektinjohtourakkaa perusteellisesti ja monipuolisesti käsittelevä kirja koostuu kolmesta osasta:

  • projektinjohtourakoinnin yleisten taustojen ja erityispiirteiden käsittely
  • projektinjohtourakan sopimusmallin (RT 16–10906, 2007) yksityiskohtainen kommentaari
  • käytännön ongelmakohtien soveltamisen ja tulkinnan ohjeistus.

Lue lisää ja Tilaa kirja Rakennustiedon verkkokaupastaJatko-osa kirjalle ”50 kysymystä YSEstä”

Jatko-osa kirjaan ”50 kysymystä YSEstä” tulee käsittelemään I‑osan tavoin käytännönläheisten kysymysten ja vastausten kautta Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998. Kirja tulee tarjoamaan pika-apua oikean YSE-tulkinnan löytämiseen kattavan asiasana- ja pykälähakemiston avulla. Kirjassa käsitellään YSE-tulkintoja aivan ruohonjuuritasolta hyvinkin komplisoituihin kysymyksiin saakka.

KYSY YSEstä!

Nyt sinulla on mahdollisuus saada juuri sinua askarruttava YSE-asia käsitellyksi uudessa kirjassa. Kirjassa ei mainita kysymyksen lähettäjää. Jos sinulla on mielessäsi jokin YSE 1998 –ehtoihin liittyvä kysymys tai aihe-ehdotus, johon haluaisit vastattavan kirjassa, lähetä kysymyksesi Lexmentor Oy:lle joko sähköpostitse: info@lexmentor.fi
tai alla olevalla lomakkeella.

Jos liität mukaan yhteystietosi, voit voittaa kirjan omaksesi arvonnassa, jossa arvotaan 5 kpl uutta kirjaa kaikkien kysymyksiä lähettäneiden kesken.

Kiitos, viestisi on lähetetty.


Tilaa Lexmentorin uutiskirje

Liittymällä Lexmentorin postituslistalle saat jatkossa ajankohtaisia uutiskirjeitä ja tietoa rakentamisen sopimusasioihin (mm. YSE 1998 -ehdot) liittyvistä koulutuksista.

Kiitos, uutiskirje tilattu!

Voit lopettaa tilauksesi milloin vain klikkaamalla saamasi sähköpostin lopussa olevaa linkkiä.

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.