MentorBooks®

MentorBooks-kirjat käsittelevät rakennuttamiseen ja urakointiin, erityisesti rakentamisen vastuisiin ja velvollisuuksiin liittyviä kysymyksiä käytännönläheisesti. Kirjasarjan julkaisijana on Lexmentor Oy ja kustantajana Rakennustieto Oy.50 Kysymystä YSEstä

MentorBooks-kirjasarjan ”50 kysymystä YSEstä” käsittelee käytännönläheisten kysymysten ja vastausten kautta Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998. Kirjan kirjoittaja on VT Pia Klementjeff. Kirja tarjoaa pika-apua kattavan asiasana- ja pykälähakemiston avulla ja siinä käsitellään YSE-tulkintoja ruohonjuuritasolta hyvinkin komplisoituihin kysymyksiin. Kirja on ollut todella suosittu ja siitä on otettu jo 3. painos. Kirjan kirjoittaja on VT Pia Klementjeff.

Tilaa kirja Rakennustiedon verkkokaupasta

Lisää vastauksia YSE-kysymyksiin tulossa lähiaikoina!

Kirja ”50 kysymystä YSEstä” saa jatko-osan, jota Pia Klementjeff jo kirjoittaa. Tulossa on mielenkiintoisia ja käytännönläheisiä uusia kysymyksiä vastauksineen ja uutta oikeuskäytäntöä YSEen liittyen.Sivu-urakan alistaminen – käytännön opas urakkamuodon hallintaan

Sivu-urakan alistaminen on hyvin yleisesti käytetty urakkamuoto. Alistaminen toteutetaan yleensä Sivu-urakan alistamissopimuksella RT 80271, jonka lisäksi kustakin urakasta solmitaan varsinaiset urakkasopimukset, hyvin usein YSE 1998-sopimusehdoilla. Alistaminen vaikuttaa monella merkittävällä tavalla sopijapuolten vastuisiin ja velvollisuuksiin, myös käytännön työmaan hoidon tasolla. Siitä, mitä sivu-urakan alistaminen tarkoittaa, näyttää kuitenkin vallitsevan paljonkin epätietoisuutta. Käytännönläheinen opaskirja valottaa sivu-urakan alistamista koko rakennushankkeen kannalta. Kirjassa esitellään myös alistamista koskevaa oikeuskäytäntöä. Kirjan kirjoittaja on VT Pia Klementjeff.

Lue lisää ja tilaa kirja Rakennustiedon verkkokaupasta

Lataa YSE- ja alistamiskirjojen esite tästäProjektinjohtourakka

Erityispiirteet, sopimustekniikka ja ongelmakohdat
Kirjoittaja: AA, DI Emma Niemistö

Projektinjohtourakkaa perusteellisesti ja monipuolisesti käsittelevä kirja koostuu kolmesta osasta:

  • projektinjohtourakoinnin yleisten taustojen ja erityispiirteiden käsittely
  • projektinjohtourakan sopimusmallin (RT 16–10906, 2007) yksityiskohtainen kommentaari
  • käytännön ongelmakohtien soveltamisen ja tulkinnan ohjeistus.

Lue lisää ja Tilaa kirja Rakennustiedon verkkokaupastaTilaa Lexmentorin uutiskirje

Liittymällä Lexmentorin postituslistalle saat jatkossa ajankohtaisia uutiskirjeitä ja tietoa rakentamisen sopimusasioihin (mm. YSE 1998 -ehdot) liittyvistä koulutuksista.

Kiitos, uutiskirje tilattu!

Voit lopettaa tilauksesi milloin vain klikkaamalla saamasi sähköpostin lopussa olevaa linkkiä.

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.