Yrityskohtaiset koulutukset

Rakentamisen sopimuskoulutusta käytännönläheisesti, vankalla ammattitaidolla, räätälöitynä asiakkaan toiveiden mukaan.

Täysin räätälöitynä

Yrityskohtaisten koulutustilaisuuksien osalta liikkeelle lähdetään asiakkaan tarpeiden ja sopimusosaamisen peruskartoituksesta ja suunnitellaan yritykselle sopiva koulutuspaketti. Koulutus voidaan räätälöidä esimerkiksi niin, että YSE 1998 -sopimusehtojen lisäksi käsitellään monia muitakin sopimusehtoja, eri urakkamuotoja ja kartoitetaan esimerkiksi rakennusprojektin koko sopimus- ja vastuuketjujen ongelmakohdat niin tarjouslaskennan, oston, myynnin kuin projektinhoidon kannalta.

Koulutusmetodi voi olla perinteinen luennointi, workshop-metodi tai näiden yhdistelmä. Koulutus voi olla livekoulutusta tai hybridimalli, jolloin voi osallistua paikan päällä tai katsoa live-striimiä. Voidaan käyttää myös Teamsia. Koulutuksessa käsiteltävät caset ja harjoitustehtävät voidaan laatia asiakkaan oman sopimusaineiston pohjalta.

Ohjelmarunkojamme hyödyntäen

Yrityskohtainen koulutus voidaan rakentaa myös valmiiden ohjelmarunkojemme pohjalta, niitä tarpeen mukaan muokaten. Tutustu alta kurssiklassikkoomme YSE-peruskurssiin ja sivu-urakan alistamista käsittelevään kurssiin.

 YSE-peruskurssi – KURSSIKLASSIKKO!

YSE-peruskurssi soveltuu kaikille rakennushankkeessa mukana oleville, jotka työssään joutuvat tekemisiin YSEn kanssa, kuten eri toimialojen urakoitsijoille, rakennuttajille, konsulteille, tarjouslaskijoille ja myös juristeille. Yrityskohtaisissa toteutuksissa sisältöä ja näkökulmaa voidaan painottaa asiakkaan haluamalla tavalla.

Peruskurssilla osallistuja saa hyvät perustiedot YSEstä ja valmiudet käyttää YSEä tietolähteenä ja menettelytapojen säädöspankkina rakennushankkeen eri vaiheissa. YSE-ehtojen paikoin vaikeaselkoisia määräyksiä valotetaan käytännön esimerkkien ja työmaatilanteiden avulla. Kurssilla oppii ”sopimuslukutaitoa”, jonka avulla voidaan välttyä kalliiksi käyviltä kömmähdyksiltä rakennushankkeissa. Kurssilla kerrotaan myös oikeuskäytännön merkittävistä tulkinnoista, jotka täytyy tuntea, mutta joita YSEstä ei voi lukea.

YSE-kurssiesiteSivu-urakan alistaminen RT 80271 mukaan -kurssi

Sivu-urakan alistaminen on Suomessa yleisesti käytetty urakkamuoto. Se on jaettu urakka, jossa rakennuttaja ja urakoitsijat solmivat varsinaisten urakkasopimustensa lisäksi – yleensä RT-korttia 80271 käyttäen – alistamissopimuksen. Alistamissopimus on juridisesti täysin itsenäinen sopimus urakkasopimusten rinnalla, mutta liittyy niihin tiiviisti ja muuttaa hyvinkin keskeisiltä osin sopijapuolten velvoitteita ja vastuujärjestelmää. Rakennushankkeen osapuolten on todella tärkeää tietää mitä alistamissopimus vaikuttaa heidän asemaansa.

Kurssilla urakkamuoto esitellään käytännönläheisesti ja yrityskohtaisessa toteutuksessa näkökulman painotus voidaan kohdentaa asiakkaan haluamalla tavalla.

Sivu-urakan alistaminen -kurssiesiteKoulutuksia koskevat tiedustelut

Sähköposti: info@lexmentor.fi
Puhelin: Pia Klementjeff, 0407531459

YSE-valmennus ja YSE-Akatemia ovat Lexmentor Oy:n rekisteröityjä aputoiminimiä.

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.