Yleiset koulutukset

Lexmentor tarjoaa sekä yleisiä, kaikille avoimia että yrityskohtaisesti räätälöityjä koulutustilaisuuksia rakennusalan sopimusasioista.

YSE-peruskurssi – KURSSIKLASSIKKO!

YSE-peruskurssi soveltuu kaikille rakennushankkeessa mukana oleville, jotka työssään joutuvat tekemisiin YSEn kanssa, kuten eri toimialojen urakoitsijoille, rakennuttajille, konsulteille, tarjouslaskijoille ja myös juristeille.

YSE-peruskurssi (2 osaa) järjestettiin livenä striimattuna webinaarina 7. ja 14.10.2021. Kurssi sai erinomaisen palautteen, niin sisällöstä kuin teknisestä toteutuksesta! Nyt voit ostaa edullisesti lokakuun kurssin kattavan aineiston ja katseluoikeuden tallenteisiin! (Yli 10 h videot!).

Tutustu YSE-peruskurssiin

YSE-kurssiesite


Sivu-urakan alistaminen RT 80271 mukaan -webinaari

Sivu-urakan alistaminen on Suomessa yleisesti käytetty urakkamuoto. Se on jaettu urakka, jossa rakennuttaja ja urakoitsijat solmivat varsinaisten urakkasopimustensa lisäksi – yleensä RT-korttia 80271 käyttäen – alistamissopimuksen. Alistamissopimus on juridisesti täysin itsenäinen sopimus urakkasopimusten rinnalla, mutta liittyy niihin tiiviisti ja muuttaa hyvinkin keskeisiltä osin sopijapuolten velvoitteita ja vastuujärjestelmää. Rakennushankkeen osapuolten on todella tärkeää tietää mitä alistamissopimus vaikuttaa heidän asemaansa.

Kurssilla urakkamuoto esitellään käytännönläheisesti niin rakennuttajan, pääurakoitsijan kuin sivu-urakoitsijan kannalta.

Kouluttajana toimii kokenut sopimusvalmentaja, varatuomari Pia Klementjeff Lexmentor Oy:stä. Hän on koko pitkä juristiuransa ajan ollut monista eri näkökulmista tekemisissä tämän urakkamuodon kanssa, niin konsulttina, neuvottelupöydissä kuin käräjäsaleissakin. Klikkaa alta lisätietoja kurssista.

Osallistu verkkokurssille

Sivu-urakan alistaminen -kurssi on saatavilla verkkokoulutuksena. Kurssi sisältää videotallenteen (n. 2,5 h) sekä kattavan kirjallisen aineiston.

Tutustu sivu-urakan alistaminen -kurssiin

Sivu-urakan alistaminen -kurssiesitePJU-valmennus

Uudistunut Projektinjohtourakka -kurssi

Projektinjohtourakan RT-sopimusasiakirjat uudistuivat vuoden 2018 lopussa. Lexmentor Oy / PJU-valmennus on keväästä 2018 lähtien järjestänyt uusiin RT-ohjekortteihin perustuvia PJU-kursseja – varsinkin yrityskohtaisesti räätälöityinä. Kurssit ovat saaneet hyvän vastaanoton!

Nyt päivitetty PJU -tehokurssi soveltuu kaikille rakennushankkeessa mukana oleville, jotka työssään ovat tekemisissä projektinjohtourakkasopimusten kanssa, kuten eri toimialojen urakoitsijoille, rakennuttajille, konsulteille ja myös lakimiehille.

Kurssilla projektinjohtourakkasopimusta lähestytään käytännönläheisesti ja tuodaan esiin erityisesti urakkamuodon kipupisteitä. Kurssilla saat useita konkreettisia vinkkejä sopimuskirjauksista ja toimintatavoista, joilla vältetään erimielisyyksien syntymistä. Asioita havainnollistetaan esimerkkien ja oikeustapausten linjausten avulla.

Kouluttajana toimii osakas, asianajaja, diplomi-insinööri Emma Niemistö Asianajotoimisto Merilampi Oy:stä. Niemistö on erikoistunut urakkasopimuksiin ja toimii tilaajien ja urakoitsijoiden neuvonantajana vaativissa projekteissa. Hän hoitaa myös riita-asioita tuomioistuin- ja välimiesmenettelyissä.

Osallistu verkkokurssille

PJU-kurssi on nyt saatavilla verkkokoulutuksena. Kurssi sisältää videotallenteen (n. 2,5 h) sekä kattavan kirjallisen aineiston.

Tutustu projektinjohtourakka-kurssiin

Projektinjohtourakka-kurssiesite

Kurssipalautteet


Webinaareista hyvää palautetta!

Olemme syksystä 2020 asti järjestäneet YSE-peruskurssia livenä striimattuna webinaarina. Kurssi on saanut erinomaista palautetta, niin sisällöstä kuin teknisestä toteutuksesta! Osallistujat arvostivat kurssin käytännönläheisyyttä, mahdollisuutta esittää kysymyksiä ja sitä, että asioita pystyi kertaamaan videotallenteilta webinaarin jälkeenkin. Lue tästä kurssipalautteita.

Kurssipalautteet

YSE-peruskursseilla ovat vuodesta 2006 lähtien käyneet jo tuhannet rakennusalan henkilöt! Katso kurssipalautteita vuosien varrelta.


Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Kursseille ilmoittaudutaan Lyyti-palvelun kautta, jonne linkit löytyvät ko. kurssin sivuilta: verkkovalmennukset.lexmentor.fi

Tiedustelut
Sähköposti: info@lexmentor.fi
Puhelin: Pia Klementjeff, 040 753 1459

YSE-valmennus ja PJU-valmennus ovat Lexmentor Oy:n rekisteröityjä aputoiminimiä.

Tilaa Lexmentorin uutiskirje

Liittymällä Lexmentorin postituslistalle saat jatkossa ajankohtaisia uutiskirjeitä ja tietoa rakentamisen sopimusasioihin (mm. YSE 1998 -ehdot) liittyvistä koulutuksista.

Kiitos, uutiskirje tilattu!

Voit lopettaa tilauksesi milloin vain klikkaamalla saamasi sähköpostin lopussa olevaa linkkiä.

Käytämme evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin.